perjantai 14. syyskuuta 2012

Koulua, unta, ruokaa ja liikuntaa.

Näistä neljästä asiasta viimenen viikko on lähinnä koostunu. Eli eipä täällä mitään arkee ihmeempää oo tapahtunu. Mutta kivaa on silti ollu! :) On vaan jo ihan järkyttävä ikävä kaikkia ihania ihmisiä... Se tosin on ihan normaalia kun tälläseen reissuun lähtee.

Mutta niin nyt varmaan aika paljon selittelen kaikkee, kuvia ei juurikaan tällä kertaa ole, kun ei mitään kuvattavaa oikeestaan oo ollu :D

Koulu:
Nyt tosiaan ollaan oltu koko viikko koulussa. Maanantaihan on täällä "bisness-monday" eli puvut päällä kouluun, mutta opiskellaan normaalisti. Lupaan muuten jossain välissä heittää tänne kuvan musta jakkupuvussa, vähillä meikeillä ja hiukset kiinni :p Muuten koulu on ollu kivaa, opettajat on mukavia ja kohtuu rentoja. Läksyjäkään ei oo liikaa :3 Ja torstaisin meillä tosiaan on harjottelua koulun ravintolassa, joka toinen vuoro on aamua ja joka toinen iltaa, keittiöön pitää myös mennä hommiin. :c Harjottelu on kohtuu tylsää sellasta perushommaa.. Ainut haaste on se kun suurin osa ihmisistä sielä ei puhu kunnolla englantia niin yritä nyt siinä ymmärtää, että mitä pitää tehä :D

Uni <3
Tästä en ala paljoa selittämään, koska ketään ei kiinnosta :DDD Mutta paljon on tullu nukuttuakin, tosin aikasina aamuina on kyllä saattanu jäädä unet vähän lyhyemmiks.

Ruokaaaa:
Köhh. Ruoka on laadultaan hyvin vaihtelevaa täällä ollessa. Tänään ruokana oli jotain valmislättyjä, jotka piti vaan lämmittää pannulla tai mikrossa :''D Ja melkein aina onkin sitten pastaa ja kanaa/tonnikalaa/jauhelihaa... Sit tietty jotain kurkkua yms sekaan, mut vähän ykspuolista on tää syöminen täällä kun sitä ruoanlaittotaitoa ei tahdo löytyä..
Ja ainiin, on nyt pakko kertoo, oltiin tänään Iran ja Janikan kanssa kokkaamassa ruokaa, ite tosiaan paistelin niitä lättyjä :D Mutta siis Ira onnistu hienosti aiheuttaan palohälytyksen! :'D Mutta oikeestihan se vaan testas, että täällä toimii kaikki systeemit kunnolla :p
Alkoholi on myös kohtalaisen tärkeä osa ruokavaliota täällä, koska se on halpaa :p
Ja siinähän sitä on.. :D Ja noi pikkuset Smirnoff Ice pullot maksaa n. 1,2€ kpl :3

Liikunta!
Kyllä olen jopa saanut perseeni sängystä ylös ja tehny jotain... Lenkillä oon tosiaan nyt 2 kertaa käyny Juulin kanssa, mahtavaa lenkkiseuraa, kiitos siitä! :3 Ja lenkkien jälkeen on tullu tehtyä vatsalihaksia yms ja voin sanoo, että on ollu paikat ihan vitun kipeet... Saa sitten nähä millanen huominen on, koska tänään tuli salilla käytyä.. Mukava sali oli ja sielä oli ohjaaja joka puhu hyvää englantia! Ainut miinus on vaan, että taitaa jäädä tennis pelaamatta, koska mailan vuokra on 15-20€/h...... Mutta sieltä salilta siis löyty joku hyvin mystinen vaakasysteemi joka kerto kaikkee hienoo! Kuvat tuloksista alla :3 Ja olen ensimmäistä kertaa elämässäni rohkea ja kerron painoni julkisesti, ehkä sen jälkeen ymmärrätte miks haluan niin jumalattomasti laihtua.. Mutta edelleenkään älkää tuomitko painon perusteella, mä sentään yritän tehä sille jotain.

Klikatkaa tosiaan kuvia niin näätte ne isompana.
 En sitten todellakaan tiiä miten kyseinen laite toimii, mutta tällästä hienoa tietoo tulokset piti sisällään. Tästähän sitten näätte, että olen LÄSKIIIII :c Ja ihannepaino tosiaan olis ton mukaan 59,2kg.. Siinä onkin sitten tavotetta, tosin taidan pysyä ainakin tällähetkellä siinä 10kg pudotustavotteessa.
Tää onkin sitten vielä astetta huonolaatusempi kuva, mutta yrittäkää selvitä :D Ekana tosiaan on rasvan määrä kropassa, sen pitäis olla tossa nollan kohalla, mutta vähän on tosiaan ylimäärästä rasvaa.... :D Seuraava tais olla joku painoindeksijuttu tai jotain sellasta.. Sekin vähän liikaa plussalla :p Sitten on joku hyvin mystinen juttu.. Ja sitten neljäntenä juttu joka tuli niin yllätyksenä kun vaan ikinä voi tulla :D Ton mukaan mulla on _liikaa_ lihasta... :DDDDD Tää pistää hieman epäilemään tulosta, mutta mikäs siinä :'D  Viimenen on tosiaan sitten vaarallisen rasvan määrä kropassa, ja sitä ei onneks todellakaan oo paljoo, että sen suhteen oon vielä terve :p

Mutta ajattelin nyt vähän pälätellä lisää tästä painosta ja esim. mun motivaatioista tähän painonpudotukseen. SAA SKIPATA TÄN LOPUN  KOKONAAN JOS EI KIINNOSTA!Elikkäs mistäs sitä nyt alottais. Paljon tulee varmasti tekstiä, mulla on niin paljon sanottavaa aiheesta. Jos nyt alotan vaikka omasta suhtautumisesta ylipainoon yleensä ja omista kokemuksista.

Itehän oon siis ollu ylipainoinen ihan lapsesta asti, kolmosluokka poikkeuksena, koska sillon olin normaalipainonen.En sitten tiiä mistä se lapsuuden ylipaino johtuu, väärä ruokavalio? Liikaa herkkuja? Liian vähän liikuntaa? Geenit? Liikunnan vähyys mun elämässä ei oo koskaan johtunu siitä ettenkö tykkäis tai jaksais, vaan syy on niissä ihmisissä mitä niissä paikoissa on ollu.. On se hieno pelata tennistä kun porukka on sielä sillen "En pelaa ton kanssa!" ... Tosiaan ties mitä liikuntaa oon kokeillu, mut kaiken oon lopettanu syystä tai toisesta.. Mut mikä nyt ikinä syy olikaan tähän lihavuuteen, niin se suoraan sanottuna teki varsinkin teini-iästä yhtä helvettiä. Mitä muutakaan voi nykyiseltä ulkonäköpainotteiselta yhteiskunnolta odottaakkaan, kun kiusaamista painosta.. Mikä sitten taas johti siihen, että se vei kaikki voimat, eikä sitten ollu mitään mahdollisuuksia tehä painolle mitään kun jokanen päivä oli kamppailua siitä, että jaksaako jatkaa elämistä vai luovuttaako.

Noh, ne ajat on ollutta ja mennyttä, onneks! Tosin muistona kaikesta tosta on jäänyt jäätävä viha omaa kroppaa ja itseensä kohtaan. Tää onkin sitten pääsyy siihen, että laihdutan. Haluun kokee sen tunteen kun on oikeesti tyytyväinen kroppaansa! Ikinä paino ei mua itteeni niin paljoo haitannu, mutta sitten kun sitä alettiin kritisoimaan, niin ne ikuiset "LÄSKI!!!" huudahdukset vaan uppos syvälle sinne aivojen perukoille ja milläs sitten kaivat ne ulos sieltä? Niimpä. Et juuri millään. Aika on toki tässäkin suurin tekijä, mutta tällä laihduttamisella yritän auttaa itteeni hyväksymään itteni tälläsenä kun nyt satun olemaan. Vaikka toisaalta lähtökohta on mulla nyt ihan väärä, koska yritän muuttaa itteeni. Mutta kaikkien näiden vuosien jälkeen oon tullu siihen tulokseen, että en yksinkertaisesti, koskaan voi olla vihaamatta itteäni tälläsenä...

Itseasiassa pidän reilusti ylipainoisia ihmisiä huonoina ihmisinä, ihan niinkun itseänikin, tasapuolinen kohtelu kaikkia kohtaan. Koska ihan oikeesti, jos on tarpeeks motivaatiota ja halua siihen muutokseen niin siihen ihan oikeesti pystyy! Se on hidas ja vaikea juttu, mutta siinä on moni onnistunu joten miksei loputkin lihavat voi pystyä siihen? Kaikki on päästä kiinni, toki jos pää ei ole kunnossa, niinkun mun pää ei ollu sillon yläasteella kunnossa, niin sillon siihen ei pysty ja sillon se ei ole se päätavote elämässä. Sillon keskitytään vaan selviämään.

Motivaatio laihdutukseen?
Ikinä pääsyy laihduttamiseen ei saa olla se, että haluaa miellyttää muita ihmisiä. Sen laihduttamisen pitää lähtee siitä, että haluaa parantaa omaa fyysistä tai henkistä terveyttä. Toki monilla varmasti on muitakin syitä, mutta jos noi on ne syyt miks haluaa laihduttaa, niin sillon on oikeilla jäljillä! Tosin, vaikka olisikin täysin tyytyväinen itseensä ja terveyskin kohtuu hyvässä kunnossa, mutta silti ylipainoa löytyy, niin sillonkin laihduttaminen on todella hyvä asia. Harvemmin laihduttamisesta mitään haittaa on jos sen tekee terveellisesti. On meinaan hyvin ärsyttävää kun itseään täynnä olevat lihavat ihmiset kuvittelee olevansa yhtä kauniita ja seksikkäitä kuin normaalipainoiset. Asia ei nyt vaan ole niin, toki ne voi olla luonteeltaan miellyttävämpiä, mutta yleisesti ottaen normaalipainoset on ulkoisesti paljon houkuttelevampia. Se on fakta josta ei pääse yli eikä ympäri.

Mikähän sitten on oikea laihduttamistapa?
Yhtä oikeaa ei varmasti ole, mutta jos joku pitää valita niin suosittelen hyvin vahvasti tätä perinteistä liikunta + ruokavalioremontti. Ihmedieetit ei toimi. Ei ole oikotietä. Normaalin painon eteen pitää oikeesti tehdä töitä. Pitää tehdä uhrauksia.

Miksi mä ees selitän tätä kaikkea teille?
En tiiä. Ehkä haluan saada ihmiset ajattelemaan. Varsinkin laihat ihmiset joilla on sellaset geenit, että on ihan sama mitä syö ja pysyy samassa painossa. Kaikilla se ei yksinkertasesti oo niin. Laihduttaminen on niin fyysisesti kuin henkisestikin tosi raskas prosessi. Ja sen takia jos tiedätte, että joku laihduttaa niin älkää nyt helvetissä menkö huutamaan sille, että "Vitun läski!" Lihava ihminen lähestulkoon aina tietää, että on lihava. Ja siitä ei oikeesti kaipaa yhtäkään muistutusta.
Toinen syy miks selitän teille kaikkee on, että mun on pitkään tehny mieli vaan avautua aiheesta ihan kunnolla. Ottaa päähän vaan ne monet tietämättömät ihmiset. Pahoittelen tosiaan tätä avautumista :D Joskus se oli pakko tehdä, koska laihduttaminen on kuitenkin yks aiheista mistä kirjottelen tässä blogissa. Eli tuun piinaan teitä vielä myöhemminkin kaikella kivalla >:3

Okei. Nyt lopetan tän avautumisen ja jatkan tosiaan joskus muullon. Jättäkää ihmiset kommentteja, keskustelkaa aiheesta muidenkin kanssa ja ihan oikeesti, keskittykää elämään sitä omaa elämäänne. :3 Elätte vaan kerran (ainakin luultavasti!) Joten nauttikaa siitä!

1 kommentti:

  1. tosi hienoa et oot saanut itseäs niskasta kiinni! :-) kertoo jotain ihmisen vahvuudesta, että pystyy ja on motivoitunut tähän projektiin edellisistä kiusaamisista huolimatta, jotka varmasti vieläkin vaikuttaa jollain tapaa. Tsemppia ihan hurjasti!! :-)

    VastaaPoista